"Passion"

"Passion"
Autor Artist Plastic Elena Constantinescu
Acest site este protejat de legea dreptului de autor

luni, 19 septembrie 2011

REFRINTE CRITICE


- PETRE CHIREA - pictor - vicepresedinte AAPB:

Dragostea pentru pictura a Elenei Constantinescu are tenacitate si fervoare dar si un deosebit simt al modestiei si masurii. Ea detine secretul contopirii propriilor reflectii si viziuni in imagine plastica , harul si talentul nativ fiind evidente. Desi pare un mixaj de arta figurativa si moderna de fapt, este mai mult decat atat. Cu o mare capacitatea de introspectie, este evidenta preocupare sa pentru o anumita intaietate a planului cromatic, o preocupare pentru studiul culorii, a culorii pure, singura in masura sa emotioneze si sa reverbereze in adancul fiintei umane. Se spune ca cine are culoare, are forta.
Ceva din maretia lui Gustav Klimt descoperim in pictura Elenei Constantinescu, in multe lucrari ea renunta la perspectivă si isi așază formele decorative în același plan cu siluetele personajelor precum in lucrarile :Cabaret Ballerina,Rose Bath, Red Flowers,Red lips. Deasemenea, o alta lucrare, de mare forta, cu un mesaj profund uman,intitulata "Ochiul" da nota personalitatii autoarei, lucrarea fiind aleasa ca imagine a poemului "Taina care ma apara" din Volumul de versuri al marelui poet Grigore Vieru. Cartea se intituleaza "Testament pentru Fuego" si face parte din colectia "Regal De Poezie" al Asociatiei Culturale "Regal D"Art".
Arta Elenei Constantinescu se refuza oricarei incadrari academice." Pictura mea imbratiseaza universul meu imaginar imbinat cu frumusetea lumii inconjuratoare" marturiseste autoarea".
                     



- Asociatia Culturala "Regal D'Art"
    

 „Vă admirăm şi vă apreciem de mult timp lucrările, originalitatea exprimării, mesajul profund ce surprinde atât de fidel sentimente, senzaţii, stări ce vă deconspiră universul interior.

Asociaţia Culturală „REGAL D’ART” şi-a propus să editeze în colecţia „Regal de  poezie”, un volum al poetului Grigore Vieru, ce va  cuprinde ultimele sale poeme.

Am fi onoraţi dacă aţi accepta ca lucrarea dumneavoastră cu titlul „Ochiul” („Taina care mă apără”) să  înnobileze acest volum”.




-  Aristotel Bunescu(jurnalist):Opinia Nationala                    (atashament): 

„...Inzestrare, munca tenace, farmec, iata trei argumente care fac din Elena Constantinescu un pictor adevarat. Insotita de o bogata experienta si de o cultura plastica, Elena Constantinescu  are un viitor interesant pentru admiratorii artelor vizuale.” ...                        



Mihai Catruna (renumit pictor si grafician):

 „...Culorile, tematica si maiestria de care da      dovada artista, incanta ochiul oricarui doritor de frumos si fac din expozitiile dumneaei, de fiecare data, evenimente de un real succes”.
Arta Elenei Constantinescu: tonuri, culori si tematica ce exprima un vast domeniu artistic, redat cu naturalete si finete, in fiecare tablou si de fiecare data mai frumos.”...





Lucrari in colectii : Romania, Italia, Suedia



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu